fredag den 22. november 2013

Saltmandler - perfekt fredags snack


Fredags slikken er utrolig svær at undvære her hjemme - især når der står Vild med dans-finale på skemaet...
Men men men græd nu ikke Morten, der er skam noget klar til dig alligevel... Verdens bedste Salt-mandler.. Jo jo man kunne jo købe dem Kims har lavet, men er det alligevel ikke sjovere at gør det selv, og være lidt overskuds agtig?.. Den er snack er min yndlings af alle ( altså lige efter chokolade med nødder mmmm- som jeg jo ikke spiser mere, men drømmer om). 
De er super lette at lave og tager ingen tid- kun tålmodighed bliver testet, når man skal vente på de afkøler. 

Det her skal du bruge:
200gr mandler
2 dl vand
En tsk smør
1 spsk groft salt ( lidt mindre hvis man ikke er ligeså meget salt-glad, som jeg er)

Forvarm ovnen til 150 grader med varmluft.


Alt kommes på en pande og koges sammen til saltvandet er fordampet. Det ser ca sådan her ud, når de er klar til at komme af panden.


Her efter skal de på bagepapir og ind i ovnen - ca 20 min, til de er blevet tørre. Nu skal de lækre mandler bare køle af ( de er nemlig lidt gummi-agtig, når de er varme) - og det er så her det er sværest! De smager nemlig så godt, at man småspiser af dem hver gang man går forbi. Man kan ligeså godt med det samme, lave en dobbelt portion.

Opbevar dem i et luft tæt glas, så kan de holde sig et godt stykke tid - dette er dog aldrig sket her hjemme.

Som variation kan man holde lidt igen med saltet og bruge lakridspulver, paprika eller hvidløgspulver - hvilket også er sindssygt lækkert i salater.

 Ha en dejlig weekend, alle sammen.. 😃

Pizza -LCHF style!

For et par uger siden skulle håndbold holdet samles til gyser aften her hjemme. Så inden stuen blev invaderet af dejlig og friske tøser, med soveposer, nattøj og helt sikkert enormt meget slik, chips og hvad der ellers høres til - ja skulle jeg jo finde på noget lækkert aftensmad, som både pigerne og jeg kunne spise.. Valget faldte på noget så lækkert som Blomkålspizza - okay okay det lyder måske ikke som den ultimative "hygge-snasket-vi skal synde" pizza, men ikke desto mere, så er det da hen ad.. 
Alle mente det smagt godt (bum bum - det skal man jo sige, når man er ude og spise (dansk mentalitet)), men så kom der alligevel en dejlig kommentar fra et par af pigerne, den anden dag efter en omgang træning: " Kan jeg ikke få opskriften på den der pizza vi fik? Og også den der dressing der var lavet?" - Ja det varmer jo min nye LCHF-hjerte....

Så nu efter et halv langt indlæg, kommer der en opskrift!!!!

Et helt blomkåls hovede
150gr revet ost (gerne med smag)
2 æg
1 spsk Husk
Salt, peber og oregano

Riv blomkålen fint og bland det sammen med osten.
Pisk æggene let og bland salt, peber, oregano og Husken i. Bland nu det hele sammen og så får man lidt en sjov "dej"!
Bred den ud på en bageplade og bag den i ca 12-15 min på 200g i varmluft ovn- så ser den ca sådan her ud..


Så er det bare om at finde på noget lækkert fyld. Den her er lidt børne-venlig med skinke og kyllingpølser (Gustavs yndlings) og så ost.. Put den lækre pizza ind i ovnene igen til osten er smeltet og så kan du tag en lækker, lækker aftensmad ud af ovnen!!  


Et godt fif er at lade pizzaen stå og afvente i ca 5 min så bliver den lidt mere fast og lettere at skære ud!



Morten og jeg elsker at få salat med bearnaise-dressing på pizzaen! Det er total lækkert!!

Og så er den også super god til madpakken, hvis man skulle være heldig at der er noget tilbage!